Пн-Пт: 8:00-17:00

0 items0.00лв.

Нямате артикули в количката.

Как да изберем касов апарат?

как да избера касов апарат

Как да изберем касов апарат?

 

При покупката на касов апарат или друго фискално устройство, разбира се, има няколко критерия, които биха могли да играят ролята на опорни точки за взимане на правилното решение.

Те са цена, технически характеристики и потребност (според вида дейност или типа на търговски обект).

Най-лесен е избора, когато става въпрос само за цена, защото числата говорят сами за себе си и вече сами можете да решите кое е най-подходящото за Вас.

Техническите характеристики като основен критерий съдържа само факти, за това какво едно устройство прави по-добре или по-зле. Тези характеристики биват: обем на фискална памет, скорост на печат, размер на клавиатура, размер на екрана, екран, който свети… Разбира се, можете да се опирате на характеристиките без да се замисляте над това, от какво точно бихте имали нужда да “умее” Вашият касов апарат, но ние не препоръчваме този метод на избор. Най-оптимален избор ще направите като взимате предвид най-вече два от критериите – технически характеристики и потребност, заедно. Така според мястото си на работа и дейността, която извършвате, ще можете да изберете това устройство, което има всички нужни индивидуално за Вас функции.

 

  1. Обекти, където често има опашка от хора (хранителен магазин, лафка в училище, аптека) – в такива обекти, където се случва да дойдат на куп няколко клиента е нужно да можете бързо да ги обслужите, за да не решат да си заминат и така да загубите клиент. Затова за Вас подходящ избор би бил касов апарат с бърз печат, с клавиатура с повече от една група (за по-бързо и лесно въвеждане на артикулите) и да бъде с удобен размер на копчетата

 

  1. Специализирани помещения, където има прах, други частици, които биха замърсили устройството или риск от заливане (пекарна, автосервиз …) – това са обекти с повишена опасност за Вашето устройство, тъй като ако то бъде залято с течност или бъде замърсено отвътре по някакъв начин, то ще спре да функционира и ще се наложи да го донесете за ремонт. За да избегнете това е добре да изберете касов апарат с гумена клавиатура, която не би позволила да проникване на замърсител във вътрешността на устройството.

 

  1. Обекти, където не се събира опашка или клиентите не бързат (офис, счетоводна кантора, рекламна агенция) – Вашата дейност не изисква нещо специално като характеристика от Вашия касов апарат, затова ако имате лични предпочитания за възможностите или външния вид, то можете да се опрете на тях.

 

  1. Фризьорски салон – определями този обект в отделна категория, тъй като предполагаме, че за Вас е важно как изглежда вашият касов апарат. Бихме могли да Ви предложим модели, които могат да подчертаят стила и изгледа на вашия салон и може би даже да го допълнят.

 

  1. Разносна търговия – този вид дейност е свързан с много движение из града и невъзможност за издаване на касови бележки само от едно място. В този случай най-важното за Вас е вашият касов апарат да може да се движи заедно с Вас и да няма нужда от постоянно захранване с ток чрез кабел. Ние можем да Ви предложим подходящи мобилни касови апарати за Вас, които са с вградена батерия, която само зареждате на определено време. Също можем да Ви предложим и възможността да поставим батерия в някои от нашите стационарни касови апарати, ако това Ви се струва по-добро решение.
  2. Обекти с много голяма натовареност или огромен асортимент – с нужда от екстра-бърз и в същото време лесен начин за маркиране на продуктите . Това може да бъде осъществено със фискална система с търговски софтуер (Система за Управление на Продажби в Търговски Обекти: СУПТО), която свързва фискален принтер с компютър, елекронна везна и баркод четец, а самият процес на маркиране става от компютър. Това ще оптимизира Вашата работа и ще я направи по-приятна.

 

Ако сте се замисляли за покупка на касов апарат втора ръка е важно да знаете, че е необходимо да бъде със сменена фискална памет, валиден абонамент за SIM и сервизен договор, иначе ще имате допълнителен финансов разход за да пригодите касов апарат за използването му от Ваша фирма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *