Пн-Пт: 8:00-17:00

0 items0.00лв.

Нямате артикули в количката.

Какво е реновиран лаптоп?

реновиран лаптоп

Какво е реновиран лаптоп?

В тази статия ще се опитам да анализирам най-често задавания въпрос на купувачите, решили да си купят лаптоп.
Поради различни причини те не могат да решат — кой лаптоп е по-добре да купят, чисто нов от хипермаркет, използван от друг човек или така нареченият реновиран?

Трябва да отбележа, че при покупката на нов лаптоп, с нищо не може да се сравни удоволствието от усещането на нова, високотехнологична вещ, която никой преди теб не е ползвал. Лъскавият корпус и красивата кутия предизвикват възторг и радост от покупката, но това не са основни критерии при покупка именно на лаптоп.

За употребявана техника доста често се смята тази, използвана от някое физическо лице, станала ненужна и вместо да я изхвърли, лицето решава да я продаде.

В нашия магазин предлагаме друг вид използвана техника, и първо ще отговоря на въпроса:

Какво представляват реновирани лаптопи?

Тези лаптопи първоначално са били използвани от западни организации или компании, и като правило са били на лизинг. Лизингът е отдаване под наем на имот за определен период с последващо право на покупка. До 4 години е средният срок за наем на лаптопи, смятам, че това е и средната възраст на лаптопите, които предлагаме.

Възрастта не е основният показател, тъй като всеки лаптоп се използва по различен начин. Основният индикатор на такъв лаптоп е състоянието му. Тук трябва да отбележа, че всички лаптопи, доставени от Европа, са условно разделени на 3 групи в зависимост от тяхното състояние:

1. Степен А (категория А) — лаптопи в отлично състояние, т.е. без знаци и следи от експлоатация, напълно работещи, изправни и външно като нови.

2. Степен B (категория B) — лаптопи в добро състояние, т.е. това също са напълно работещи лаптопи, но те могат да имат незначителни следи от употреба — малки и микро драскотини, известно износване на батерията и т.н.

3. Степен C (категория C) — тази категория включва лаптопи, които са или силно износени, или с дефекти или неизправности, с неработещи батерии и др.

Отличителни черти на предлагани в наш магазин лаптопи са:

  • високо качество на изработка
  • подсилено тяло
  • достатъчно портове дори в 11 и 12 инчови модели
  • възможността за свързване с докинг станцията
  • възможност за инсталиране на допълнителна батерия
  • устойчивост на капки, влага и прах

Повечето модели имат четец на пръстови отпечатъци и клавиатура с подсветка. Минали са цял набор от проверки на производителността на оборудването при нестандартни условия. Тестове за фактори като падане, вибрации, излагане на вода и прах, внезапни промени в температурата и др.

В нашия асортимент са представени в преобладаващо мнозинство (80-90% от всички машини) лаптопи от категория А.

Лаптопите от категория В са в по-малко количество, но въпреки това имаме такива, тъй като винаги има купувачи на машини, за които външният вид не е толкова важен, „важното е, че всичко работи“. Освен това подобни машини са много по-евтини от лаптопите от категория А.

За лаптопи категория С няма да говорим, т.к. ние ги нямаме.

В следващите статии ще направя сравнение на стандартни технически характеристики между нов и реновиран лаптоп.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *